Ga jij een desktop kopen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen wij heel goed. Er zijn tegenwoordig zoveel aanbieders en die hebben nog vele type desktops. Voor ons als klant is er veel keus maar het maakt het wel lastig. Iedereen wil natuurlijk een goede computer kopen, maar wat is een goede computer? En welke past het beste bij mij? Daarvoor moet je gewoon een aantal zaken afvinken en dan kom je vanzelf tot de juiste keuze. In deze blog vertellen we je het een en ander hoe je tot de beste desktop voor jouw situatie komt. 

Drie simpele vragen

Om te beginnen kun jij jezelf drie simpele vragen stellen waarmee je al een heel eind komt. Om te beginnen is het handig om jezelf af te vragen waar je de computer gaat gebruiken. Zal de computer in de woonkamer staan? Dan is het handig om voor een computer te kiezen die er mooi uitziet. Mocht de computer ergens weggewerkt worden in de studeerkamer dan zijn losse kabels aan de monitor misschien een minder groot probleem. Als je de computer ook vaker mee wilt nemen dan kun je natuurlijk beter kiezen voor een laptop. Bedenk wel dat deze meestal duurder zijn dan een desktop en kies niet onnodig voor een draagbare computer. 

 

Verder moet jij je natuurlijk afvragen wat je allemaal met de computer wilt gaan doen. Heb je de computer nodig voor standaard kantoorwerkzaamheden of wil je thuis een beetje kunnen surfen op het internet? Dat noemen we het basis computergebruik en daarvoor kun je eigenlijk iedere computer die je wilt kiezen. Er zijn geen vereiste betreft het geheugen, processor etc. 

 

Vind jij het leuk om foto’s of video’s te bewerken? Of heb jij dit nodig voor jouw werk? Dit vraagt al een stuk meer van een computer. De programma’s die je hiervoor nodig hebt zijn veel zwaarder en die moet de computer aankunnen. Dit noemen we ook wel gemiddeld computer gebruik waarvoor minimaal een Intel Core i3 processor met een basis grafische kaart nodig is. 

 

Onder zwaar computergebruik valt intensieve videobewerking en games spelen in een hoge resolutie en kwaliteit. In dit geval heb je een krachtig systeem nodig. Een Intel Core i5 processor met een goede grafische kaart en 8 GB werkgeheugen is sterk aan te raden. 

Het budget

Misschien wel het belangrijkste: het budget. Vaak is het zo dat je toch boven je budget uitkomt dus begin met een realistisch bedrag. Een goede desktop zou je al vanaf €600 kunnen kopen.