Bijna iedereen wil wel wat slanker zijn. Ik wist ook dat ik wilde afvallen maar ik vond het ontzettend moeilijk om ermee te beginnen en me aan een dieet te houden. Ik at dan stiekem toch lekkere dingen, waardoor ik niet afviel. Toen ik het een aantal keren zelf had geprobeerd besloot ik dat ik hulp nodig had bij het afvallen. Ik zocht naar begeleiding en kwam al snel uit bij weightwatchers. Bij Weight Watchers kun je op allerlei manieren begeleiding krijgen: online en bij live workshops. Dat leek me perfect, dus schreef ik me in. En het heeft gewerkt! Ik ben sinds de start, enkele maanden geleden, al 17 kilo kwijtgeraakt. Nog nooit lukte het afvallen zo goed als nu. Met het startprogramma van Weight Watchers begin je heel eenvoudig met vermageren. Alles wordt uitgelegd en je leert de methode stap voor stap. Na een paar weken voelt het heel normaal om bij te houden wat je eet en is het eenvoudig om het puntensysteem van Weight Watchers in de praktijk te gebruiken.

Afvallen zonder honger

Als je weleens een dieet hebt gevolgd is de kans groot dat je vaak trek had, of soms zelfs honger. Die ervaring had ik ook. Met Weight Watchers heb ik gelukkig nooit honger. Je krijgt lekkere recepten en volwaardige voedingsschema’s waarmee je de hele dag gevarieerd en gezond eet. Er is zelfs ruimte voor een snack en een lekker drankje in het weekend, omdat je elke week extra punten krijgt voor wat lekkers. Dat helpt je gemotiveerd te blijven, je mag meer dan je denkt. Tegelijkertijd blijf je afvallen, ook als je af en toe een chipje of zoutje eet, of een wijntje drinkt. Je kunt dus echt afvallen zonder honger.

Blijvend resultaat

In tegenstelling tot bij een crashdieet, blijven de kilo’s er ook echt af. Je hongert jezelf niet uit, dus krijg je ook geen cravings. Ik raakte geleidelijk gewend aan deze nieuwe levensstijl, met gezond en lekker eten. En het helpt ook dat er aandacht is voor ontspanning en beweging. Je krijgt tips om lekkerder te slapen en je leert te kijken naar je denkpatronen rondom eten. Zo maak je eenvoudiger gezonde keuzes, nu en in de toekomst. Ik heb er in elk geval het volste vertrouwen in dat mijn nieuwe figuur blijft. Ik weet nu hoe afvallen voor mij werkt en wat ik in de toekomst kan doen om mijn gezonde levensstijl te behouden.