Sinds een paar maanden is mijn broer weer bij ons thuis komen wonen. Vanwege de coronacrisis is het bedrijf waar hij werkzaam was failliet gegaan en is hij zijn baan verloren. Dat was erg vervelend nieuws en dat bracht veel onzekerheden met zich mee. Daardoor was hij niet meer goed in staat om zijn huurwoning aan te houden en heeft hij ervoor gekozen om weer een tijdje thuis te komen wonen. Hij wil eerst weer een baan hebben en genoeg centjes hebben gespaard voordat hij weer op zichzelf gaat wonen. Op het moment dat hij weer bij ons thuis kwam wonen, is hij niet stil gaan zitten maar gelijk aan de slag gegaan met het zoeken naar een nieuwe baan en met het doen van klusjes in het huis. Er was namelijk nog wel het een en ander dat er aan het huis moest gebeuren, maar dat werd altijd uitgesteld. Het waren wel klussen die wij eigenlijk zelf wilde doen, want het uitbesteden aan vakmannen was voor ons iets te duur.

Handje mee helpen

Toen mijn broer eenmaal bezig was met het doen van klusjes, heb ik besloten om hem daar een handje mee te helpen. Als eerste zijn we begonnen met het plaatsen van een nieuwe deur. De oude deur was nogal toegetakeld en was duidelijk aan vervanging toe. Dat is ook een klus die je liever met iemand samen doet in plaats van in je eentje. Gelukkig ging het vrij gemakkelijk en heeft het ons maar een paar uur gekost. Daarna zijn we verder gegaan met het schilderen van alle muren. We zijn boven begonnen en hebben naar beneden toe gewerkt. Het was een lang weekend wat wij nodig hadden voor al het schilderwerk, maar het eindresultaat was ontzettend mooi en daar waren wij ook erg blij mee. Verder hebben we in de week daarna nog een paar kleine klusjes gedaan zoals het opnieuw monteren van de trapleuningen en het wegwerken van allerlei krassen.

Het grootste voor het laatst

Het plaatsen van een nieuwe vloer stond ook al een lange tijd op de to-do lijst, maar dat is niet iets dat je simpelweg even doet. Daar moet je wel even genoeg tijd voor uitstrekken en een goede voorbereiding voor maken. Het zou een aantal dagen lekker weer worden en niet gaan regenen. We hebben vervolgens onze meubels en spullen naar buiten geplaatst in de hoop dat het droog zou blijven. Daarna hebben we de oude vloer eruit gesloopt en er gelijk een nieuwe vloer ingelegd. Het was een pittige klus, maar ook die hebben we met succes afgerond. Voor de nieuwe vloer ben ik overigens niet bij een bouwmarkt wezen kijken, maar ben ik online op www.de-laminaatexpert.nl geslaagd voor een laminaatvloer.