Het prachtige Japan, gelegen in het verre oosten van Azië is opkomend om een rondreis doorheen te maken. Vanaf de hoofdstad Tokio kan je ideaal beginnen aan je rondreis door Japan.

Vanuit Tokio, waar je tevens een paar dagen zoet met ben het bezoeken van het drukke en imponerende centrum kan je makkelijk met behulp van de goede treinverbindingen verder reizen door de rest van Japan. In Tokio vind je o.a. de drukte oversteekplaats van de wereld en is hier ook de rode versie van de Eiffeltoren te vinden. Voor de natuurliefhebber reis je ook in een klein anderhalf uur naar Hakone National Park. Hier kan je over het Ashi meer varen en naburige dorpjes bezoeken. Je krijgt hierdoor echt het gevoel dat je het pure Japan hebt gezien en niet alleen blijf hangen in de grote steden van dit indrukwekkende land.

Vanuit de hoofdstad kun je dus goed met de trein reizen naar Kioto. Deze stad staat vol tempels, iets wat je bezoek aan deze land erg indrukwekkend maakt en waar je makkelijk een paar dagen kan vertoeven. De bekendste tempel van de stad en misschien wel van het land is de Kinkaku-Ji tempel, ook wel goeden paviljoen genoemd. Dit komt doordat het dak, maar ook de muren en pilaren zijn bedekt met bladgoud. Naast de ruim 2000 tempels die deze stad te bieden heeft vindt je er ook veel geisha wijken en theehuizen. Hier kan je dus ook optimaal genieten van de Japanse keuken en een lekker kopje thee.

Vervolgens kan je je rondreis doorzetten naar een wereldberoemde stad, helaas is deze stad wereldberoemd om een duistere reden. Dit was namelijk de stad waar de eerste kernbom op werd gegooid tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Verenigde Staten. Deze stad draagt de naam Hiroshima. Met de Shinkansen trein ben je in een mum van tijd van Kioto naar Hiroshima gereisd. Hier vind je o.a. het Peace Museum en een mooi omliggend park waar je lekker tot rust kan komen in een sfeervolle omgeving. Hiernaast kan je ook lekker winkels bekijken en zelfs een bezoek brengen aan het eiland Miyajima.

Tot slot reis je terug in noordelijke richting naar de tweede stad van Japan, Osaka. Hier heb je ook weer een rechtstreekse verbinding terug naar huis. In Osaka zie je het moderne hedendaagse Japan. De vele bars en restaurants zijn ideaal als je even wilt proeven van het uitgaansleven. Er zijn ook een aantal interessante musea en het kasteel van Osaka is een populaire bezienswaardigheid van de stad.