Trapliften voor ouderen zijn een noodzakelijk onderdeel van elke seniorenwoning. Deze blog behandelt de verschillende soorten trapliften en hoe ze een oudere kunnen helpen om hun onafhankelijkheid en mobiliteit te behouden. Er zijn verschillende soorten trapliften. Daarnaast is het afhankelijk van de aanbieder wat mogelijk is. Om een klein voorbeeld te geven: je hebt rechte trapliften maar ook trapliften met bochten. Ook zijn er verschillende soorten stoelen die op de lift gemonteerd kunnen worden. Hierdoor kan een traplift een stuk luxer en comfortabeler worden gemaakt.

Wat zijn de verschillende soorten trapliften?

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten trapliften. Het meest voorkomende type is de rechte traplift. Dit type is geschikt voor rechte trappen. Er zijn ook trapliften met rondingen. Dit zijn de meest populaire omdat iedereen een trap heeft met enkele rondingen erin. Daarnaast zijn er gebogen trapliften met een verticale bocht. Dit type is het beste voor wenteltrappen. Bovendien zijn er trapliften met een horizontale kromming. Dit type is geschikt voor trappen met veel bochten. Alle trapliften hebben het ene wiel voor het andere. Hierdoor kan de traplift de trap op en af klimmen op een comfortabele manier.

Wat kost een traplift?

Dat hangt af van het type traplift dat je wilt kopen. Bovendien hangt het af van de aanbieder. Zo is de rechte traplift de goedkoopste. De gebogen traplift met een verticale bocht is de duurste. Daarnaast zijn er ook trapliften met een horizontale bocht. Deze trapliften zijn de duurste. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en de aantal meters dat de traplift is. Hoe hoger de trap hoe meer materiaal er nodig is. Daarnaast wordt een traplift compleet op maat gemaakt. Daarom is geen enkele traplift het zelfde wat ook invloed heeft op de prijs.

Installatie

Sommige trapliften kunnen door een handig iemand worden geïnstalleerd. De installatie van een rechte traplift is geen probleem. Een gebogen traplift is moeilijker te installeren. Daarom is het aan te raden om de traplift door een professional te laten installeren. De installatie duurt meestal een dagdeel, ongeveer 3 tot 4 uur. De trap wordt helemaal in orde gemaakt en de lift wordt geïnstalleerd. De monteurs gaan pas weg na een goede uitleg een een complete test.