Nieuwe dingen leren hoe kun je dat het beste aanpakken? Misschien is de betere vraag wel: hoe kun je anderen dingen snel en gemakkelijk aanleren? Iedereen leert op een andere manier en als je dan klassikaal les moet geven, is het niet gek als niet iedereen de stof effectief opneemt. Er zijn genoeg manieren om te leren en er is altijd wel iets dat bij een bepaald persoon goed past. Voor niemand is alles onmogelijk en dus is het alleen een kwestie van uitvogelen wat goed werkt. Heb je weleens gehoord van de term blended learning? De kans is groot dat je er nog niet mee bekend bent, maar effectief is het zeker.

Op welke manier kan stof overgedragen worden?

Of het nu gaat om kennis en dus theorie of over praktijk lessen en vaardigheden, met blended learning kan iedereen het. De een heeft baad bij het zien van beelden terwijl iemand anders daar totaal van afgeleid raakt. Zoals we al zeiden is het gebruik van beeld een vorm van leren, maar ook luisteren, hardop spreken of in een dialoog oefenen een manier. Daarnaast kan je zowel online als offline leren. Als je op een hogeschool gaat vragen hoe mensen voor dezelfde toets hebben geleerd zullen de antwoorden ook verschillend zijn. Samenvattingen worden vaak aangeraden, maar dat is als je het ons vraagt een gevolg van het leren zelf.

Wat houdt blended learning in?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, want het is letterlijk het mixen van leertechnieken. Zo weet je altijd zeker dat je op de juiste manier aan het leren bent. Vooral voor mensen die lesgeven of dit nu op het werk, bijles of bij een cursus is, is dit handig. Elk individuele persoon krijgt zo de kans om de stof echt goed op te nemen. Daarnaast blijf je dingen beter onthouden als je verschillende manieren gebruikt om er over te leren. Meerdere leervormen tegelijk kunnen bij een persoon ook het beste naar  boven halen. Blended learning zou zomaar de nieuwe manier van leren kunnen worden.

De toekomst

Blended learning is in opkomst en je kunt het online aanschaffen. Binnen korte tijd zullen de verbeteringen van de leskwaliteit gaan opvallen. Mensen onthouden de stof sneller en kunnen meer in een keer opnemen. Kortom, bekijk online meteen wat jij kunt doen om de kwaliteit van lessen te verbeteren. Leervormen en technieken mixen is de toekomst als je het ons vraagt.