Hoe doe je dat: sneakers schoonmaken? Het is voor veel mensen een vraag waar ze een antwoord op zoeken. Logisch, want bijna iedereen draagt wel eens sneakers. Sommige mensen dragen ze zelfs elke dag. Sneakers worden enorm snel vies en raken ook snel beschadigd. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk vermijden: sneakers zijn niet goedkoop! Daarom lees je in deze blog de beste tips om je sneakers schoon te maken!

Witte sneakers schoonmaken

De meest voorkomende heren sneakers zijn tegenwoordig witte sneakers. Deze soort is enorm populair, maar wordt logischerwijs erg snel vies. Witte sneakers wil je natuurlijk zo lang mogelijk wit en fris houden. Je leest hier hoe je dat moet doen. Leren witte sneakers maak je zo schoon:

Begin met een stoffer en haal alle losse vuiltjes weg. Hierna gebruik je een droge doek, het liefst een microvezeldoek, om de oppervlakkige vlekken en vuil te verwijderen. Vul hierna een emmer met lauwwarm water en een druppeltje Dreft, of ander afwasmiddel. Dip de schoen één keer snel onder water, en borstel het vuil weg met een tandenborstel of zachte spons (gebruik nooit de ruwe kant van de spons). Borstel voorzichtig het vuil weg van de schoen, als je te hard drukt maak je beschadigingen. Hierna neem je de schoenen af met een schone vochtige doek, en stop je hem vol met krantenproppen. Hiermee droogt de schoen snel van binnen, en behoudt hij de juiste vorm. Laat je witte sneakers nooit droge in de zon, hierdoor kunnen ze krimpen en geel uitslaan!

Suede sneakers schoonmaken

Het schoonmaken van suede sneakers is niet heel gemakkelijk. Suede is een fragiele stof, waar je voorzichtig mee dient om te gaan. Hierom heb je ook een speciale suede borstel en een witte gom nodig om deze stof schoon te maken. Voordat je begint is het belangrijk dat je sneakers helemaal droog zijn, hierna borstel je voorzichtig met de speciale borstel je sneakers. Let er op dat je altijd in één richting borstelt en heel voorzichtig bent. Op de ‘kale plekken’ kun je de borstel voorzichtig heen en weer bewegen, zodat er wrijving ontstaat en de haartjes van het platgedrukte suede weer omhoog gaan staan. Gebruik voor de hele kale plekken het gummetje, deze zorgt ervoor dat de meest hardnekkige plekken loskomen.

Heb je vragen over het schoonmaken van je sneakers, of heb je zelf ook een tip hoe je jouw sneakers het beste kunt schoonmaken? Laat het ons weten!