Eens in de zoveel jaar is het helaas zo ver. Je CV ketel is aan vervanging toe. Tijd voor een nieuwe dus, maar hoe installeer je een CV ketel eigenlijk? En wat zijn de kosten CV ketel laten installeren? Met dit stappenplan, moet het je lukken om dit zelf te regelen.

Kosten CV ketel laten installeren

De meeste mensen zien er als een berg tegenop, want de kosten van een nieuwe CV ketel zijn niet gering. Het doet altijd even pijn als je een grote uitgave moet doen, maar na een jaar of 15 moet je er toch echt een geloven. En uiteindelijk bespaar je er ook geld mee, want de nieuwste CV ketels zijn een stuk energiezuiniger! Dus uiteindelijk bespaar je geld op je energierekening. Dat neemt niet weg dat je allereerst een flinke investering moet doen en we hopen dat je daar wat geld voor opzij hebt gezet. Hieronder zie je de gemiddelde kosten voor het laten installeren van een CV ketel

Cv-ketel € 900 – € 2.500
Montage € 500 – € 900
Totaalbedrag voor de gehele klus € 1.400 – € 3.400

 

Wat doet de installateur?

Je kan het zelf willen proberen, maar wij raden áltijd aan om een installateur te laten komen. Je kan het je niet veroorloven om een grove fout te maken en uiteindelijk met een groter probleem te zitten. Wees dus niet eigenwijs en laat het werk aan de professionals over! Je haalt uiteindelijk vakkennis en ervaring in huis en dit geeft rust.

Wanneer een installateur uw cv-ketel komt plaatsen, neemt hij/zij de volgende taken voor u uit handen:

  • verwijderen oude ketel;
  • installeren nieuwe ketel;
  • vervangen van alle kranen onder de ketel en het expansievat;
  • inregelen en afstellen nieuwe ketel.

Wees waakzaam dat de installateur wel de ketel inregelt en afstelt, want wanneer dit niet gebeurd, kost het je een hoop extra geld. Een goed afgestelde cv-ketel  geeft namelijk een veel hoger rendement, wat voor u leidt tot een lagere energierekening. Kijk ook uit voor beunhazen. Iedereen kan tegenwoordig installateur zijn, maar dit betekend niet dat zij verstand van zaken hebben. Beunhazen vragen dan wel minder geld, maar uiteindelijk loop je een hoop meer risico. En je moet je je afvragen of dit je wel waard is. Ga dus op zoek naar een gecertificeerde professional.