Mijn dochter vroeg mij laatst waar ik als eerste aan dacht wanneer ik aan Nederland denk. Mijn antwoord was dan ook vrij simpel. De tulpen, de klompen, de kaas en natuurlijk de Nederlandse vlag. Mijn dochter vraagt dat soort dingen eigenlijk nooit dus ik vroeg door waarom ze dat wilde weten. Ze zei dat ze met het vak Nederlands op de middelbare school een presentatie moest houden over de gedachte van Nederlanders over hun eigen land.

 

Met een meidengroep

Een paar dagen later zat mijn dochter met een meidengroep aan de eettafel te brainstormen over het Nederlandse project. Ze mochten het aanpakken zoals ze zelf wilde en de meiden wilde het dan ook echt groots aanpakken. Ondertussen had ik iedereen voorzien van een kopje thee en een koekje erbij. Zo begonnen ze het gesprek over het beeld van Nederland maar ook over de tradities van Nederland. Er kwamen best wel interessante ideeën uit het gesprek moet ik zeggen. Zo had 1 van de meiden bedacht om een grote poster te maken met alle ideeën van de Nederlanders dus inderdaad de tulpen de kaas enzovoort.
Mijn dochter vond dit een heel goed idee maar vroeg aan de groep of het een idee om alle plaatjes op een Nederlandse vlag te plakken. Iedereen vond dit een leuk idee.
Een Nederlandse vlag kopen zou ik wel gaan regelen, die meiden hebben al zat te doen. Maar ja, waar kan ik tegenwoordig nog de Nederlandse vlag kopen? Ik ging maar eens opzoek op internet.

 

 

Genoeg vlaggen in de aanbieding

Oke, ik dacht dat het moeilijk zou zijn maar als ik op internet intyp dat ik een Nederlandse vlag wil kopen dan kom ik om in de Nederlandse vlaggen. Ik besloot maar gewoon op een website te klikken want ze zijn toch allemaal bijna even duur. Het is was dan nog wel een uitdaging om de maat van de vlag te bepalen dus ik besloot dit met mijn dochter te overleggen.
We pakte een meettint en ik liet haar zien hoe groot sommige vlaggen waren. Ze koos voor de grootste die ze hadden want dan konden er meer plaatjes op geplakt worden. Logisch, dat had ik ook wel kunnen bedenken.
Een paar dagen later kwam de Nederlandse vlag door de bus waarbij mijn dochter samen met een paar meiden enthousiast begonnen te plakken. Het resultaat was erg mooi geworden. Om het af te maken had ik nog voor de meiden een paar bosjes tulpen gekocht zodat ze iedereen uit de klas een tulp mee naar huis konden geven. Volgens mij is het project geslaagd.