Mijn zoontje wordt volgende week 8, het werd dus tijd voor een stoere jongenskamer. Niet dat hij erom vroeg hoor maar soms zei hij hoe leuk hij de kamers van zijn vriendjes vond. Gelukkig zijn alle ouders bevriend met elkaar en was de drempel om te vragen naar foto’s van de kamers van hun jongens erg laag.
Ik begreep wel wat mijn zoontje bedoelde, hij had zelf nog een spiderman kamer maar de kamers van zijn vriendjes waren rustiger aangekleed. Bijvoorbeeld een grijze muur met een groen bed en een zwart bureau. Het straalde rust uit.
Mijn zoontje heeft vorig jaar de diagnose ADHD gekregen dus het leek mij ook wel een goed idee om een kamer in te richten wat redelijk prikkelarm is, zodat hij zich daarin terug kan trekken.

 

Shoppen!!!

Ook al zijn er heel veel jongens van zijn leeftijd die er een hekel aan hebben, mijn zoon vindt het geweldig om te gaan shoppen. We doken meerdere meubelzaken in en ik heb hem van tevoren verteld dat hij alles mag aanwijzen maar dat mama daarna nog eerst even thuis wil nadenken. Niet dat hij verwacht dat we de auto volladen en vervolgens zijn kamer vanavond af hebben. Hij begreep wat ik bedoelde en dat vond hij ook wel een goed idee.
Na 4 woonwinkels hadden we praktisch gezien alle meubels al gevonden alleen de aankleding voor een jongenskamer vind ik altijd zo leeg. Er mag wel iets leuks op de muur, toch?

 

Creatief zijn is ook een vak

Midden in de nacht, toen ik echt niet kon slapen, ben ik stiekem uit bed gekropen en ben ik achter de laptop gaan zitten, op zoek naar ideeën voor de slaapkamer van mijn zoontje. Zoveel leuke ideeën kwamen er voorbij maar bij zoveel dingen dacht ik ook gelijk dat ik daar niet handig genoeg voor was. Wel een heel leuk idee was een vlag bedrukken met zijn naam en rondom de naam allemaal dieren die hij of zij geweldig vindt. Ik besloot te gaan zoeken op het internet naar de mogelijkheden.

 

Zelf ontwerpen en bestellen maar

Zo lastig dat ik dacht dat het was, was het dus helemaal niet. Je kon zelf een ontwerp maken op het internet en alles zelf beslissen. De kleur, lettertype, plaatjes. Noem het allemaal maar op.
Ik besloot toch wel een rustige vlag te laten bedrukken in het kader van een prikkelarme kamer. Ik had een donkergroene achtergrond met zijn naam in lichtgrijze letters en in op de achtergrond zwarte verfspatjes. Op het beeldscherm vond ik hem zo gaaf geworden. Ik had de vlag besteld en een paar dagen later werd de vlag bezorgd.
Mijn zoontje moest bijna huilen toen hij de vlag zag, zo gaaf vond hij hem geworden. Al zijn vriendjes hebben dit niet vertelde hij, hij vond het zo gaaf. Nou, hoe een leuke reactie wil je hebben? Mijn mama hart maakte een sprongetje.