Mijn moeder woont sinds een aantal maanden in een mooi verzorgingshuis aan de andere kant van Nederland. Het was een lastige keuze maar dit was vanwege haar zorgvraag waarbij zij 24 uur begeleiding nodig heeft. Aangezien het uiteindelijk een spoed opname werd, hadden we eigenlijk geen keuze of medezeggenschap in de locatie.

 

Mama heeft dementie

Mama heeft ongeveer 2 jaar geleden de diagnose dementie gekregen. Volgens de artsen had ze toen al dementie fase 3 maar mijn moeder liet er nog niks van merken. Wij als kinderen hadden het uiteraard wel door maar toen zij op een eind het gas aan had laten staan wisten we dat we aan de bel moesten trekken.
Ze is in de afgelopen maanden zo hard achteruitgegaan dat zij ons niet meer herkent en ze wordt ook boos en agressief op het moment dat wij langs komen. We kregen dus de mededeling van de verzorgers van mijn moeder dat het dan ook maar beter zou zijn om voorlopig niet meer langs te komen. De meiden van de afdeling bedoelen het uiteraard goed voor het welzijn van mijn moeder maar als kind van de moeder is het echt niet leuk om te horen.

 

Fotoboeken en andere herinneringen

Vorige week ging mijn huistelefoon en ik had een jong meisje aan de telefoon. Ze stelde zich voor en gaf aan dat zij stageloopt op de afdeling waar mijn moeder woont.
Ze zat in haar 2e jaar van haar opleiding en ze wilde graag iets proberen met mijn moeder. Het zou een verkapte manier zijn van herinneringen op te halen en daardoor hoopte zij dat mijn moeder ons weer zou willen zien. Uiteraard stond ik daarvoor open.
Het meisje vroeg aan mij of ik fotoalbums of andere dingen heb waarbij er herinneringen naar boven konden komen bij mijn moeder en om dat dan als pakket te versturen. Een pakket verzenden is het probleem niet, alleen weet ik zeker dat als ik veel fotoalbums en nog wat andere dingen in 1 keer wil verzenden dat het te zwaar zou zijn voor de reguliere post. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar de oplossing zodat ik het pakket kan versturen.

 

Internet biedt wijsheid

Al snel kwam ik tot de conclusie dat het pakket verzenden vanaf huis helemaal geen probleem is. Er zijn meerdere aanbieders die het pakket gewoon thuis ophalen bij je. Het enige wat ik hoefde te doen was de afmetingen en het gewicht doorgeven en een paar dagen later stond de bezorger al voor mijn neus.

 

Fototherapie bij mijn moeder

De fotoboeken zijn inmiddels in het verzorgingshuis beland. Het meisje heeft mij beloofd om mij op de hoogte te houden. We zijn erg benieuwd of het werkt.