Iphone telefoons zijn prachtige dingen. De meeste mensen gaan dan ook erg zuinig met hun dure telefoons om. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Bij mijzelf was ik laatst aan het klussen bij een vriendin. Ik gebruikte mijn iphone als zaklamp, maar liet hem helaas op de badkamervloer vallen. Ondanks het sterke hoesje was mijn scherm toch kapot. Ik weet wel beter dan dit zelf vervangen. Je kunt veel filmpjes online vinden hoe je een iphone reparatie uitvoert. Toch vind ik dit een dom idee om het zelf te doen. Zo’n telefoon is ontzettend kwetsbaar als je eenmaal het scherm eraf hebt. Ook zijn de meesten doe-het-zelvers geen technologie-experts. Een verkeerd knopje aanraken kan ervoor zorgen dat de hele iphone kapot is. Wat bij de nieuwste telefoons een extra gevaar is, is dat bij zelf-reparaties het waterproof zegel kan breken. Zo is de telefoon niet meer waterproof en vervalt de garantie ook direct. Daarom raad ik iedereen aan om niet zelf een iphone te repareren, maar het gewoon te laten doen.

Een iphone reparatie, waar doe je dat?

Een iphone reparatie kan natuurlijk altijd bij een officiële Apple Store. Helaas hebben we er daar in Nederland maar weinig van. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel GSM-winkels die iphones repareren tegen een lagere prijs. Ook zijn de iphones dan sneller klaar, en je kunt het gewoon bij jou in de buurt laten doen. Zo heb je bijvoorbeeld het bedrijf GSM Paradise. Dit bedrijf voert een iphone reparatie sneller uit dan Apple. Ook geven ze garantie op de reparatie. Mocht er geen reparatie mogelijk zijn, dan betaal je geen kosten.

Hoe gaat een iphone reparatie er aan toe?

Je kunt dus eerst de iphone opsturen of langsbrengen. Voor de daadwerkelijke iphone reparatie wordt er onderzoek gedaan naar het probleem. Als het probleem bekend is en het bedrijf kan het repareren, dan wordt er een reparatie voorstel gedaan. Dit voorstel bevat de geschatte kosten en tijd. Op basis van dit voorstel kun je bepalen of je de iphone wil laten repareren of niet. De meeste reparaties zijn binnen een uur klaar.

Welke iphone reparaties bestaan er?

Je hebt veel verschillende ongelukjes die kunnen gebeuren met de telefoons. Soms gaat een telefoon ook stuk door veelvuldig gebruik. Een van de meest voorkomende iphone reparatie is natuurlijk de scherm reparatie. De schermen zijn natuurlijk van glas, en zijn daardoor kwetsbaar voor barsten. Ook een barst in de behuizing komt veel voor. Je kunt de telefoon blijven gebruiken, maar het is mooier om het te laten repareren. Daarnaast heb je nog reparaties aan de connector, de knoppen, de wifi-antenne, de camera en de accu. Dit zijn reparaties die je direct wil laten uitvoeren, omdat ze het gebruik ernstig kunnen beperken. Andere reparaties zijn nog waterschade-repararaties, lichtsensor reparaties, trilfunctie reparaties en speaker reparaties.