Vroeger was het een stuk makkelijker om je telefoon open te maken om even een nieuwe simkaart er in te gooien. Een nieuw nummer had jen dus ook zo. Nu zijn onze telefoons een stuk handiger in gebruik, maar simkaarten gebruiken we op een andere manier. Gek niet waar? Dat de simkaarten er nog steeds zijn, maar alles verder op een totaal andere wijzen gebeurt? De iphones van tegenwoordig hoeven niet eens meer helemaal open om de simkaarten te plaatsen. Hoe de simkaart er in gaat en welke nieuwe dingen er in apparaten kunnen, lees je natuurlijk bij hoe doe je dat.

Hoe deden we dat met simkaarten?

Vroeger toen we allemaal nog een Nokia hadden (overigens een goede telefoon) konden we die gewoon even openen. De achterkant kon je er zo van afschuiven. De binnenkant van de telefoon werd zo meteen zichtbaar, want je kon de batterij en simkaart(en) zien zitten. Je maakte de achterkant even open, haalde de batterij er uit en schoof de simkaart op zijn plek. Zo simpel was het, je kon meteen gebruik maken van je nieuwe telefoonnummer. Zolang je telefoon niet viel en de batterij tevoorschijn kwam zat je eigenlijk altijd wel goed.

Nu gaat het een tikkeltje anders

Zoals ik in het begin al zei is de simkaart nog steeds een must om te kunnen bellen en gebeld te kunnen worden. Om data te gebruiken heb je ook een simkaart nodig. In de meeste telefoons wordt nu echter alleen een micro simkaartje gebruikt. Deze bevat alleen de chip en kan uit de grotere variant gedrukt worden. Er is  ook iets nieuws bij  gekomen in de loop der jaren en daar gebruiken we ook de microvariant van. Weet je al waar we het over hebben?  Voor de fotoliefhebbers onder ons zal het een bekend iets zijn.

De micro sd kaart

Een aantal jaren geleden gebruikten we die nog niet voor in onze telefoons. Nu we een redelijk goede camera hebben, is het wel fijn om alle foto’s te kunnen opslaan. Met behulp van een goede micro sd kaart kan dat gelukkig gewoon. Zonder enig probleem kun je meer foto’s op je telefoon bewaren dan het geheugen van de telefoon zelf toelaat. Dus als je nog geen micro sd kaart hebt is dat redelijk zonde. Elke keer dat je een hoop foto’s of video’s hebt gemaakt of toegestuurd krijgt, moet je dan iets verwijderen. Maak het jezelf makkelijker, net als met de simkaart en schaf ook een micro sd kaart aan.