Ge kunt verschillende redenen hebben om een douchebak te willen installeren. Wat uw reden ook is, het is van groot belang dat u een paar punten in gedachten houdt tijdens het installeren van uw nieuwe douchebak. Deze punten zullen aan de hand van een kort stappenplan hieronder voor u worden toegelicht. Veel succes met lezen en het installeren van uw douchebak!

Stap 1: koop de geschikte douchebak

Ge kunt al in een vroeg stadium van uw verbouwing een douchebak kopen. Hou er wel goed rekening mee met waar de afvoer uiteindelijk komt. Ook moet ge goed letten op de sifon. De sifon is een ander woord voor het zogeheten waterslot. Ge kent dit wellicht ook wel als een zwanenhals. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Het belangrijkste voor u is om te weten dat u een sifon moet hebben die speciaal voor een douchebak is gemaakt. Deze zijn namelijk een stuk platter dan degene die u kunt gebruiken voor een wasbak of wastafel.

Let er bij het kopen van de douchebak ook op dat ge genoeg ruimte overhoudt zodat u deze installatie en de afvoer kunt installeren. Anders moet ge wellicht aan de vloer gaan metselen en dat is niet altijd nodig.

Stap 2: zorg dat uw douchebak waterpas komt te staan

Dit kunt u goed waarborgen door eerst met een waterpas horizontale strepen op de muur te zetten ter hoogte van de douchebak. Vervolgens kunt u de balkjes die u op de muur gaat bevestigen op maat zagen.

Wanneer u een compleet nieuwe badkamer gaat maken dan is het ook goed om vóór deze stap de waterleidingen aan te brengen en te bepalen waar wat moet komen. Anders zijn straks de rapen gaar!

Vervolgens kunt ge uw douchebak inbouwen met betonblokken. Het beste materiaal is gasbeton. Maar ge kunt er ook voor kiezen om dit met een ander materiaal te doen waarna u het goed kunt afmetselen. Als het muurtje is geplaatst kunt ge door naar de volgende stap!

Stap 3: plaats de douchebak

Op het moment dat u helemaal zeker bent dat het muurtje sterk en stevig staat, kunt ge de douchebak gaan plaatsen. Dit doet ge met beleid. Spuit een de randen met kit en laat voorzichtig de douchebak zakken. Vergreet niet te controleren of de afvoer op zijn plek zit! U moet in deze stap namelijk ook de sifon aansluiten.

Laat dit even drogen en klaar is uw nieuwe douchebak. Wanneer u dit nog grootser wil aanpakken, kunt u beter een bad kopen. Een aantal van deze stappen zijn namelijk hetzelfde, alleen worden deze op grotere schaal uitgevoerd.