Heb je niet zoveel vakantiedagen meer over en wil je er toch even uit? Dan zou je zeker eens een bezoek moeten brengen aan de Poolse cultuurstad Krakau. Een stedentrip Krakau kan, wanneer je het goed voorbereid, in een enkele dag. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.

Vervoer in Krakau

De snelste manier om te reizen naar Krakau is met het vliegtuig vanaf het vliegveld in Eindhoven of Amsterdam. Je bent er in slechts een paar uurtjes vliegen. Het vliegveld in Krakau ligt ongeveer vijftien kilometer van het stadcentrum af. Met een kort transfer stap je uit in de betoverende binnenstad.

In het centrum van Krakau is eigenlijk alles op loop- of fietsafstand. Krakau is een fietsvriendelijke stad en dit is dan ook te zien in de manier waarop de stad is ingericht. Zo heb je langs de rivier Wisla een lang breed fietspad lopen. Hier kun je heerlijk langs fietsen om zo de vele indrukwekkende bruggen te bezichtigen. Het openbaar vervoer is er goed geregeld. Wanneer je plaatsen buiten het centrum zou willen bezoeken, dan ben je met de tram het snelst op je bestemming.

Wil je echter een hele unieke manier van reizen wanneer je in de stad bent? Neem dan de paardenkoets! Deze zijn te vinden op de grote markt. Hier staan de koetsen meestal al klaar en voor een klein bedrag kun je zo overal naartoe.

Beleef cultuur en creativiteit in Krakau

Krakau is na Warschau de grootste stad van Polen. Het is een stad met enorme culturele diversiteit en kan volgens sommigen gezien worden als één van de mooiste steden in Europa. De binnenstad staat niet voor niet op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer je in het centrum bent, dan kun je het beste direct naar de grote markt toegaan. Deze markt heeft de Rynek Glowny. En zoals gezegd zou je hier dan ook een koest kunnen nemen als vervoer.

Daarnaast vind je hier de kerk van de Heilige Maagd Maria, welke één van de beroemdste kerken is van Polen. Veel inwoners van Krakau zijn hier te vinden. Op het plein vinden regelmatig allerlei festivals plaats en je kunt er heerlijk terrasjes pakken. En rondom het plein zijn er vele verstopte tuinen. Je kunt hier dus prima rondwandelen!

Een stedentrip Krakau is bovendien een voordelige keuze. Het hele jaar door liggen de prijzen voor hotels en vervoer erheen vaak lager dan bij andere populaire steden. Weet jij al of je deze mooie stad gaat bezoeken?