De zomer is al weer een maand bezig en de meeste mensen hebben alweer veel tijd doorgebracht in hun tuin. De tuin is een plek die veel functies kan hebben: als plek om te zitten, als plek om mooie bloemen en planten te hebben, als plek voor rust in de avond en ga zo maar door. Het is meestal zo dat na de winter de tuin er toch een beetje verwaarloosd bij ligt. De regen, winden en storm van de maanden ervoor hebben waarschijnlijk de tuin een kleine verbouwing gegeven en het is eigenlijk nodig om te tuin even een kleine make-over te geven. Maar hoe doet u dat zonder dat u bakken met geld uit hoeft te geven?

Klein maar fijn

Het is niet nodig om een hele nieuwe tuin set aan te schaffen of de hele tuin te verbouwen en de hele inrichting te veranderen. Kleine veranderingen zijn de beste veranderingen en kunnen net dat beetje toevoegen dat de tuin nodig heeft. Denk aan lak over de tuintafel of nieuwe LED tuinverlichting. Het hoeft niet heel duur of groot te zijn, dus zelfs de verlichting kan sfeer toevoegen op een manier waarop u het misschien niet verwacht. Ook het lakken van de tuintafel kan de tuin een iets meer verfrissende uitstraling geven.

Creëer sfeer

Naast dat het doen van kleine veranderingen al grote resultaten kan boeken, is het belangrijk om te onthouden dat sfeer uw tuin kan maken of breken. Nieuwe tuinkussens, een plant of de al eerder genoemde LED tuinverlichting kunnen bijdragen aan een gezelligere sfeer en zullen ervoor zorgen dat je het liefst de hele dag in uw tuin zit. Door te kiezen voor warme gekleurde tuinverlichting en het toevoegen van accessoires die goed bij uw tuin passen, creëert u deze sfeer en wordt u tuin meer een eenheid. U kunt kaarsen, wat schaaltjes met hapjes en wat sfeervolle achtergrondmuziek toevoegen. Zo is de zomeravond compleet.

Nooit meer naar binnen

Door deze twee belangrijke punten toe te passen, zullen alle komende dagen in de tuin net iets extra’s hebben en zal u zelf of zullen de mensen die u heeft uitgenodigd niet meer de tuin uit te slaan zijn. Het is dus tijd om uw telefoon erbij te pakken en er een whatsapp uit te sturen met een uitnodiging voor een gezellige avond in uw nieuwe tuin. De sfeer zal gezelliger zijn, de tuin meer één geheel en de verlichting zal ervoor zorgen dat u zelfs tot in de donkere uurtjes nog kan genieten in de buitenlucht. Nooit meer naar binnen dus.