Voor de mensen die een rollator nodig hebben en er een willen kopen is deze blog bedoeld. De eerste keer zo’n hulpmiddel kopen kan soms best een avontuur zijn. In deze blog wordt verteld waar je aan moet denken bij de aanschaf, en wat voor opties je hebt. Koop je bijvoorbeeld online of in de winkel, welk model kies je en ga je voor nieuw of tweedehands? Hier neem ik je bij de hand en leid je door de wereld van de rollators!

De eerste stappen in het kopen van een rollator

Je hebt in de grote steden complete winkels met allemaal ondersteunende toestellen voor mensen die wat minder ter been zijn. Dit is erg fijn voor de mensen die in de buurt van zo’n winkel wonen, omdat ze dan kunnen uittesten wat ze willen hebben. Aan de andere kant wonen veel mensen ook niet in de buurt. Daarnaast gaat het om hulpmiddelen voor mensen die slecht ter been zijn, dus om die dan naar een winkel te sturen is een beetje dubbel. Daarom is online een rollator de beste manier om zo’n loopondersteuning aan te schaffen. Op gespecialiseerde websites wordt goed gekeken naar de kwaliteit en mogelijkheden van de producten.

Waar je nog meer aan moet denken bij de aanschaf

Nu je weet waar je een rollator moet kopen, zijn er ook nog wat andere zaken waaraan gedacht moet worden. Het is erg belangrijk om voor de aanschaf na te denken waar de rollators voor gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld na over de volgende dingen: zijn de rollators bedoeld voor binnen- of buitengebruik? Wilt u een lichtgewicht model of juist wat zwaarder? Welke wielen passen bij de ondergrond die u het meest gebruikt? Gaat u er vaak op zitten? Moet de rollator makkelijk te vervoeren zijn? Dit zijn allemaal zaken waaraan gedacht moet worden voordat de rollator aangeschaft gaat worden. Als er online rollators worden besteld, hoeft u zich niet druk te maken over het krijgen van een rollator. Ze worden gewoon thuisbezorgd. Daarnaast zijn er veel webwinkels die onderhoud en reparatie service aanbieden aan huis. Dan komt er een mobiele bus langs die de reparatie gemakkelijk uitvoert. Zo hoeft men het huis niet te verlaten zonder goede loopondersteuning.

Tweedehands rollators of huren zijn ook goede overwegingen

Rollators zijn ontzettend duurzame producten en gaan dan ook heel lang mee! Veel webwinkels bieden naast gloednieuwe hulpmiddelen ook tweedehands modellen aan. Deze zijn vaak kort gebruikt door een tijdelijk minder ter been patiënt. Deze rollators werken altijd net zo goed als de nieuwen, maar zijn gewoon een paar jaar ouder! Naast tweedehands rollator kopen kan er ook gehuurd worden voor een korte termijn! Beide zijn oplossingen die wat vriendelijker voor de portemonnee zijn, en zijn daarom het waard om in acht genomen te worden!