Gamen wordt al echt gezien als een ware sport. Er worden zelfs al op wereld hele championships gehouden. In China blijkt vind zelfs jaarlijks een wedstrijd plaats die nog groter is dan de superbowl. Daarnaast valt er ook veel geld in te verdienen. Je hoeft niet eens goed te zijn, maar met de nodige kritiek die je levert kun je al vele geïnteresseerde trekken. Want bij gamen komt vaak nog wel eens een hevig woord naar boven. Dit maakt het voor veel mensen leuk om naar gamende mensen te kijken.  Er is dus zelfs een volledig verdien model te vinden in deze wereld. Klinkt jou dit ook allemaal wel aantrekkelijk in de oren, lees hier hoe jij jezelf om tovert tot een ware pro.

De juiste game PC.

Om goed te beginnen is het natuurlijk belangrijk om de basis goed te hebben. Investeer dus in een goede game PC. Kijk dan voornamelijk naar een passende game PC. Ga dus je eigen game PC samenstellen. Zo kun je al kiezen uit verschillende moederbords, videokaarten, werkgeheugens, PC koelers en harde schijven. Met alle verschillende groottes en snelheden waarin ze kunnen komen. Zo maak jij een game PC op maat en staat er straks een PC bij jouw thuis die volledig is ontworpen voor de games die jij wilt gaan spelen.

Internet.

Om goed de game volledig te kunnen spelen wordt er vaak gevraagd naar een internet verbinding. Door middel van de connectie kun je vaak met meerdere mensen tegelijk spelen. Of je ze nu kent of niet. Daarnaast kun je met een internet connectie ook vele extra’s kopen voor je game om jezelf zoveel mogelijk betere skills te geven. Zo kun je jouw topscore ook online registreren en misschien blijk jij wel zo goed dat je er zelfs kan meedoen aan wedstrijden.

De juiste taal.

Zie je meer toekomst in het maken van video’s waarin jij de game zelf speelt. Meet jezelf dan ook een bijpassende taal aan. Zo trek je meer kijkers en houd je ze ook kijkende. Om te beginnen is het handig om wel eerst wat research te doen naar de game die je speelt. Zo weet je precies waar je het over hebt en leer je meteen de juiste jargon om te gebruiken. Wil je er zeker van te zijn hoe je overkomt op camera, maak dan eerst een aantal test opnames. Zo weet je meteen hoe je overkomt en waar je verbeter punten liggen.

Dit zijn alleen maar een aantal punten om je goed op weg te helpen. Mijn laatste tip is misschien wel het belangrijkst. Je moet wel tegen kritiek kunnen. Je zal vele ups en downs tegen komen en ook vaak te horen krijgen dat je moet stoppen. Je moet hier alleen niet naar luisteren en vooral doorgaan waarachter jij staat.