Je hebt vast nog nooit gehoord van een  beveiligingssysteem met mist. Een alarm op de deur, extra sloten, beveiliging, camera’s, oke. Maar beveiliging door middel van mistgeneratoren? 
Dat ken je vast niet! In dit artikel zullen wij je vertel uitleggen hoe dit werkt.

Bij een mistgenerator denk je misschien aan een film of toneelstuk, waarbij de hoofdpersoon op het toneel komt met een grote entree. Of misschien denk je aan een spannende scene uit een film, die zich afspeelt op een luguber kerkhof. Of misschien denk je terug aan een concert show die je hebt gezien, waarbij de artiest een grootste opkomst maakte met mist en lampen.
Bij een mistgenerator denk je niet meteen aan beveiliging, en dat snappen wij. Maar dieven worden steeds innovatiever, en daarom moet de beveiliging in en rondom jouw huis dat ook zeker zijn!
Vroeger deden we de deuren niet eens op slot, omdat er niet heel veel criminaliteit was. Fietsen konden nog veilig in de voortuin snaa, je kon je huissleutels in de deur vergeten en ramen bleven open als je een middagje weg was.
Helaas is dat tegenwoordig toch echt anders. Er zijn heel veel manieren om nu beroofd te worden. Zo kun je online beroofd worden door het skimmen van je pas, door te reageren op nep e-mails, of door een computer virus binnen te krijgen. Hier kan je allemaal niet veel aan doen, behalve hopen dat het jou niet zal overkomen. Maar aan beveiliging bij jouw thuis kun je wél wat doen! Zo kun je natuurlijk extra sloten op alle deuren zetten, je kunt verlichting op een timer inschakelen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, je kunt extra dik glas in de ramen zetten, een camera boven de deur hangen (echt of nep) en nog veel meer maatregelen kun je nemen om je huis te beschermen tegen inbrekers.
Maar…wat moet je doen als ze tóch onverhoopt binnen zíjn!?

Hier komt de mistgenerator van pas. Wat deze machine doet, is vanaf het moment dat er een alarm aanslaat, een dikke wolk mist genereren die de ruimte binnen 30 seconden vol mist zet. Deze ontneemt een inbreker volledig het zicht. Waar de politie past na enkele (tientallen?) minuten komt, zorgt de mistgenerator ervoor dat de inbreker niets ziet of kan meenemen in de tussentijd. De dief zal gedesoriënteerd zijn, niks kunnen zien of stelen, en vluchten. Je kostbaarheden zijn veilig.
Denk dus goed na over een beveiligingssysteem voor pre-inbraak, maar ook na een inbraak!