Anno 2020 is het omarmen en houden van ons eigen lichaam belangrijker dan ooit. Waar een aantal jaar geleden nog maatje 34 in de mode was is nu juist een maatje 38/40 weer helemaal in. Het gaat er niet meer om dat we dun, slank en tot op het bot afgetraind zijn. Het gaat erom dat iedereen uniek is en ons lichaam mogen in haar mooiste maten en vormen. Toch is het wel belangrijk dat je, je als vrouw naar je lichaam kleedt. Zoals we net al zeiden, ieder lichaam is uniek. Dat betekent ook dat ieder lichaam andere rondingen en vormen heeft en niet ieder kledingstuk past bij deze rondingen of vormen. In dit blog vertellen we je dan ook graag welke kledingitems passen bij jouw lichaam.

De zandloper

Zijn jouw schouders en heupen even breed en heb jij een smalle taille? Dan ben jij gezegend met het zandloper figuur. Het zandloper figuur was jarenlang het meest gewilde figuur in de modewereld omdat dit figuur de vrouwelijke vormen het meest tot zijn recht laat komen. Inmiddels weten we gelukkig dat andere figuren net zo mooi zijn. Wat je kleding betreft, met dit figuur kun je veel hebben. Zowel een nauwsluitend kledingstuk als een strak kledingstuk staat je goed. Probeer alleen wel de nadruk te leggen op je sterke punten zoals je smalle taille en je brede heupen. Een high waist skinny jeans en een getailleerd t-shirt doen bijvoorbeeld erg goed. Daarnaast is het ook vet om een oversized t-shirt te dragen met een strakke legging als je jouw benen wilt showen. Kies bijvoorbeeld voor een Malelions shirt, met opvallende kleuren en prints. Malelions  is dan wel een heren merk maar dat maakt niet uit als je hem oversized wil dragen!

De appel

Loopt jouw rondingen van je borst tot aan je heupen? Dan heb je waarschijnlijk een appel figuur. Een appel figuur zijn we meestal bij iets kleinere en of vollere vrouwen. De schouders zijn in vergelijken met de heupen smaller en er is ook geen duidelijke taille te zien. Vrouwen met dit figuur zijn voornamelijk onzeker over hun buik en heupen en daarom is het goed om deze punten juist een beetje te verdoezelen. Kies bijvoorbeeld voor een jurkje of topje die boven mooi aansluit en vanaf net onder de borst eigenlijk iets breder uitloopt. Ook is een bovenstuk dat qua lengte net iets over de heupen valt ook perfect voor dit figuur. Ook geldt het voor dit figuur dat zwart altijd goed is. 

De peer

Zijn jouw heupen het breedste gedeelte van jouw lichaam en heb je wel een zichtbare taille? Dan heb jij waarschijnlijk een peer figuur. Vrouwen met een peer figuur hebben vooral vollere heupen en benen waardoor deze vrouwen een skinny jeans beter kunnen vermijden. Een skinny jeans is zo strak en meestal gemaakt op basis van een recht figuur deze waarschijnlijk niet past. Wel mag je die vollere heupen juist accentueren door bijvoorbeeld een high waist jeans te dragen. Kies dan alleen bijvoorbeeld voor een slim-fit model.