Hoe vind je snel een nieuwe baan als de omstandigheden je daartoe dwingen. Die vraag kwam in me op toen mijn vriend me trots kwam vertellen dat hij promotie had gemaakt. Hij kon een geweldige nieuwe functie krijgen. Niet alleen klom hij in de hiërarchie, hij zou meer gaan verdienen en hij was weer een stukje dichter bij zijn ultieme droom. Ik was natuurlijk dolblij voor hem. Er zat echter een grote maar aan dit verhaal. We moesten verhuizen. Want zijn nieuwe functie had zijn standplaats in Rotterdam. We woonden nu in Utrecht en met het huidige verkeer is dat geen doen dagelijks. Dat was dus even schrikken. Want hoe zat het dan met mijn toekomst? Ik had het naar mijn zin in mijn baan in Utrecht en trouwens ook in ons huis. Wat moest ik dan gaan doen? Tegelijkertijd begreep ik ook wel dat we deze kans niet konden laten schieten. Ik moest dus mee want tja, zonder mijn vriend wilde ik toch ook niet. Dus wat nu?

Ridderkerk: onder de rook van Rotterdam

Eerst maar eens een huis. Dat is al een hele opgave. Rotterdam was geen optie, maar de randgemeenten natuurlijk wel en we kwamen uit bij Ridderkerk. Dat Ridderkerk bleek nog een hele oude plaats te zijn al zou je dat nu niet zeggen. Al ergens in de middeleeuwen is het ontstaan. Maar daar zie je niet echt veel meer van terug, behalve de oude kerk die er nog staat. Maar toch, na wat oriënterende bezoeken leek het ons toch een geschikte woonplaats met goede openbaarvervoer mogelijkheden naar Rotterdam. We vonden een huis en niets stond een nieuw leven in de weg, behalve natuurlijk mijn baan. Hoe vond ik nou snel iets wat bij mij past. Simpel: gewoon door te zoeken op vacatures Ridderkerk. Voor je het weet heb je alle vacatures  op een rij. Het leek me trouwens heerlijk om in mijn eigen woonplaats werkzaam te zijn. Lopend of op mijn fiets naar mijn werk, ideaal.

Vacatures Ridderkerk: aan de slag

Het duurde niet lang of ik had wat gevonden. Nu was ik door het dolle. Inmiddels zijn we helemaal gesetteld in ons nieuwe leven. Mijn vriend vind zijn baan fantastisch en ik de mijne ook. We wonen leuk in Ridderkerk en we kunnen zo naar Rotterdam voor serieus winkelen of gewoon een leuke dag uit. Snel een baan vinden in een nieuwe woonplaats is mogelijk. Je moet er gewoon voor gaan!