Inleiding

Vooraleer je bedenkt een fiets te kopen, is het niet onbelangrijk eerst bij jezelf te polsen om welke reden je deze wilt kopen. Dit kan zijn om een paar kilometers even naar het station te rijden, om zo dan de trein naar je werk te nemen en vervolgens weer terug naar huis met de fiets te rijden. Wanneer je van plan bent, de fiets veel te gebruiken en ook fietsroutes te volgen of zelfs met mooi weer uitstappen te maken naar prachtige plaatsen, dan is toch aan te raden een degelijke, betrouwbare fiets te kopen. Een fiets die je nooit in de steek laat. Het kan zelfs ook dat je met een tweedehands fiets een goede fiets koopt uiteraard. Hieronder volgen enkele wijze tips waar je op kan letten bij het aanschaffen van een fiets.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands fiets?

Is een stadsfiets voldoende of wil je een sportieve fiets? Voor lange afstanden is het aan te raden een soort van racefiets aan te schaffen. Je hebt minder snel zadelpijn en je stuur staat lager. Een stadsfiets daarentegen is beter om boodschappen te doen of korte afstanden. Hierbij is je stuur hoger en is het fietsen minder belastend.

Stel dat je fiets vaak buiten staat, dan koop je best een fiets zonder kwetsbare onderdelen, daarmee bedoel ik, dat je niet wilt dat er loshangende kabels nog meer schade aanrichten. Indien je fiets veel buiten staat, kijk je best naar een fiets met weinig of geen versnellingen alsook minder nieuwe items. Daar zijn de omafietsen van vroeger ideaal voor. Een tweedehands fiets laten buiten staan is minder erg dan een nieuwe. Een nieuwe is immers veel duurder. Tweedehands fietsen in Den Haag doen het prima. Gewoon een beetje overal gaan ideetjes op doen, zo bekom je het beste resultaat. Wil je toch een betere fiets, dan kan je nog altijd voor een luxe stadsfiets gaan. Op het internet en in advertentiebladen staan er veel tweedehands fietsen te koop alsook nieuwe uiteraard. Bij beide geldt toch een tip die boven alle andere uitsteekt. Welke fiets je van plan bent aan te schaffen, zorg altijd dat je goed controleert of de remmen en verlichting uitstekend werken. Mensen die veel fietsen, laten vaak een fiets op maat maken en kopen dus vaak een nieuwe. Dat geeft meer zekerheid.

Hoe zit het met de prijs voor een fiets?

De prijs is heel verschillend. Tweedehands kan dit van 20 euro tot 500 euro of meer. Ook dit is weer bepalend over wat je ermee wilt doen, en wat je verwachtingen zijn. Een student bijvoorbeeld om naar de campus te rijden of een eenvoudige stationsfiets daar stel je minder eisen aan. Mensen die 4 weken een fietsvakantie maken, kopen beter een nieuwe of een tweedehands fiets die zo goed als nieuw is. Dan heb je ook meer garantie en ben je verzekerd van een goede service. Het budget ligt waarschijnlijk hoger. Er is voor ieder wat wilt op de markt en tweedehands fietsen in Den Haag zien er zelfs vaak zo goed als nieuw uit. Het gaat om de kwaliteit en veiligheid. Succes met het vinden van de juiste fiets.